Prešov končí s opravou komunikácií za 800 000 eur

27.11.2011 Prešov

PREŠOV 27. novembra (WEBNOVINY) – Mesto Prešov opraví do konca novembra miestne komunikácie v investičnom náklade 800 tisíc eur.

S prácami začali v októbri a momentálne sa finišuje na opravách posledných úsekov. Na ich zozname sa dohodli členovia výborov mestských častí s pracovníkmi odboru správy mestského majetku.

Do zoznamu sa dostalo 24 ciest a osem chodníkov s plochou 88 207 metrov štvorcových. Prioritou boli cesty, chodníky a námestia okolo obchodných centier na sídliskách, kde žije najviac Prešovčanov a komunikácie v najhoršom stave.

Ako uviedol Kamil Sepeši z odboru správy mestského majetku, nešlo o plátanie dier, ale o nové povrchy. Rozsah opráv sa týkal piatich percent z plochy všetkých miestnych komunikácií na území mesta. Opravili sa cesty alebo ich časti na Vihorlatskej, Volgogradskej, Karpatskej, Kutuzovovej a Kysuckej ulici. Najvyššiu čiastku, okolo 240 tis. , mesto preinvestovalo na spojnici ulíc Marka Čulena - Odborárska – Kollárova.



Rozsiahla oprava sa týkala aj Plzenskej ulice, ktorá je dopravnou tepnou spájajúcou najväčšie sídlisko Sekčov s centrom. Cestári vymenili vrchnú časť živičného krytu, opravili obrubníky a spravili výškovú úpravu uličných vpustí. Na komunikácii pribudol aj odbočovací pruh smerom do centra.

Mesto sa dohodlo s dodávateľom, že úhrada faktúr pôjde do 90 dní po vykonaní prác a teda na ťarchu budúcoročného rozpočtu.
 

Vyberte región

mark